Kaip išrinkti žaislą naujagimiui?

Publikuota 2023-01-30

Kaip išrinkti žaislą naujagimiui?

Gimus mažyliui, rūpinamės ne tik jo poreikiais, bet ir kraiteliu, kurį sudaro reikalingiausi daiktai, tačiau nereikia pamiršti ir kūdikio lavinimo priemonių. Tam puikiai tinka įvairūs žaislai, kurie padeda ne tik geriau pažinti supantį pasaulį, bet ir geriau vystytis.

Pirmieji mažylio metai yra patys svarbiausi, nes tuo metu jis sparčiai auga ir reikalauja daug dėmesio, todėl be galo svarbu stebėti ir sekti tam tikrus kūdikio raidos etapus ir visapusiškai ugdyti pasitelkus įvairius lavinamuosius žaislus. Tad ką pasirinkti?

Pirmomis savaitėmis, mažylis daug miega, valgo ir tik vėliau pradeda būdrauti, stebėdamas aplinką, taip pat skiria tam tikras spalvas (pvz. juodą ir baltą), klausosi garsų, tad galima įsigyti juodai baltų kortelių su paveikslėliais ar formomis, medžiaginių knygelių čežančiais lapais ar interaktyvių žaislų, skleidžiančių įvairius garsus.

Vėliau mažylis labiau domisi aplinka ir pastebi formas, ryškias spalvas, formas. Tad puikiai tiks įvairūs barškučiai, kramtukai, minkšti žaislai-migdukai, sensoriniai žaislai, lavinamieji kilimėliai, minkšti grindų kilimėliai-dėlionės, muzikinės karuselės, žaislai su garsais. Mūsų asortimente galite rasti tikrai puikų pasirinkimą pagal vaiko amžių, kur siūlome puikios kokybės žaislus ir lavinimo priemones kūdikiams, kurios padės ne tik visapusiškai lavinti savo mažylį, bet ir jį užimti.

Mažylis iki metų dažnai viską „ragauja“, deda į burną, laižo, čiulpia, todėl svarbu, kad žaislai būtų saugūs ir neturėtų jokių smulkių detalių, kuriuos kūdikis galėtų praryti. Taip pat svarbu rinktis tokius žaislus, kuriuos būtų galima lengvai nuplauti, drėgnai valyti ar skalbti.

Maždaug nuo trečio gyvenimo mėnesio, jau moka sugniaužti rankytę ir išlaikyti nesunkų žaislą savarankiškai, tad tokiu metu puikiai tiks įvairūs barškučiai, minkštos čežančiais puslapiais knygelės, įvairūs karoliai. Reikėtų nepamiršti ir apie žaislus, kurie gali tapti puikiais pagalbininkais tėvams, migdant vaikus – tai naktinės lempos su švieselėmis, lopšinėmis ar baltojo triukšmo garsais, panašiais į tuos, kuriuos kūdikis girdėjo dar būdamas mamos pilvelyje. Taip pat siūlome kokybiškus medžiaginius žaislus-migdukus, kurie mažyliui taip pat leis nurimti ir greičiau užmigti.

Pradėjus dygti dantims, tikrai pravers įvairūs žaislai-kramtukai, kurie leis mažyliui nusiraminti, pasikasyti dantenas ir numalšinti skausmą. Tokie žaislai papildomai turi ir kitą funkciją – sensorinę, nes mažylis liesdamas įvairius paviršius lavina smulkiąją motoriką ir taip vystosi jo kognityviniai gebėjimai, atsakingi už suvokimą ir kalbos centrus, dėmesio koncentraciją, judesių koordinaciją, regą ir klausą.

 Šiek tiek vėliau apie šeštą mažylio gyvenimo mėnesį, puikiai tiks įvairios piramidės ir formos, kurias galima sustatyti, įvairūs veiklos centrai, padedantis lavintis ir geriau pažinti supančią aplinką. Taip pat puikiai tinka ir įvairūs interaktyvūs žaislai bei žaidimai, kurie skleidžia garsus, smagias vaikiškas daineles, kurias mažylis mokosi atkartoti reaguodamas šokio judesiais. Tokie žaislai padeda puikiai lavinti mažylio kūrybiškumą ir fantaziją. Mažyliui pradėjus ropoti, puikiai tiks įvairūs judantys žaislai, kurie skatina mažylio smalsumą ir norą judėti paskui. Tokiame amžiuje tinka viskas, kas yra su mygtukais, švieselėmis, garsais ir ryškių spalvų. Tad geriausiai rinktis žaislus, kurie „kažką daro“. Taip jie žaisdami ne tik geriau pažįsta juos supantį pasaulį, bet ir mezga socialinius ryšius su aplinkiniais bei išreiškia savo emocijas.

Vaikai greitai auga, tad eidami lankyti naujagimio, galite drąsiai atnešti dovanų, kurias mažylis galės panaudoti ateityje. Tai bus gera pagalba tėvams, norintiems sudominti mažylį ir papildyti jo žaidimų kampelį. Tad viskas kas padeda įvairiapusiai lavinti vaiką tiek fiziškai, tiek emociškai tikrai tinka. Na o jei atrodo, kad išrinkti dovaną yra labai sudėtinga, visuomet galite kreiptis į mus ir jums patarsime bei padėsime išsirinkti geriausią ir labiausiai tinkamą dovanos variantą. Kokybiški ir spalvingi žaislai mažiesiems yra Hola gamintojo produkcija.

Visi vaikiški žaislai, esantys mūsų asortimente yra kruopščiai atrinkti iš patikimų tiekėjų, tad jie yra patikimi ir pagaminti medžiagų, kurios yra nekenksmingos ir draugiškos aplinkai. Be to, jei nežinote ką nupirkti, visuomet yra išeitis, nes galima įsigyti dovanų kuponą už tam tikrą sumą, kurį patys tėvai galės išleisti, savo nuožiūra išrinkdami savo mažyliui reikalingiausius žaislus, atsižvelgiant į amžių ir raidą. Tad rinktis tikrai yra iš ko, belieka nuspręsti ką įsigyti.