Kokį žaislą dovanoti vaikui kalėdoms?

Publikuota 2021-11-18

Kokį žaislą geriausia rinktis vaikui Kalėdoms?

 

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms Šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams, dauguma iš mūsų skuba iš anksto pasirūpinti dovanomis savo artimiesiems. Ypač jų nekantriai laukia patys mažiausieji, tikintys, jog dovanas atneša ir po Kalėdų egle padeda Senelis Šaltis.

Tad jei šiuo metu sukate galvą, ką padovanoti savo ar draugų vaikams pasidalinsime keletu patarimų, kurie tikrai pravers, pašnibždant Kalėdų Seneliui į ausį, kas juos labiausiai pradžiugintų.

Kalėdinių dovanų pasirinkimas pagal vaiko amžių ir raidą

Renkant vaikams dovanų žaislą, labai svarbu, kad jis atitiktų jo amžių ir raidą. Tad pirmiausia, jei planuojate dovanas draugų vaikams, sužinokite jo amžių. Tai vienas iš svarbiausių kriterijų ir bene lengviausių būdų išsirinkti tam tikras žaislų kategorijas, kurios tinka konkretaus amžiaus tarpsniui. Trumpai pristatysime kiekvienai amžiaus kategorijai būdingus bruožus:

Kalėdinių žaislų pasirinkimas pagal jų kategorijas

Gana populiarus orientyras pagal vaiko amžių jums leis nors daugmaž įsivaizduoti, kokius žaislus rinkis dovanų. Jei nežinote tikslaus vaiko amžiaus, galima rinktis žaislus pagal jų kategorijas arba paskirtį.

Pavyzdžiui nuo gimimo iki mokyklinio amžiaus vaikams tinka įvairūs lavinamieji, edukaciniai ir Montessori tipo žaislai ar kūrybiniai rinkiniai, padedantys atskleisti ne tik vaiko gebėjimus, bet ir talentus. Tai gali būti įvairios dėlionės, rinkiniai, stalo žaidimai. Be to, galima vaikų tėvų pasiklausti ir pasidomėti kas labiausiai patinka mažiesiems ir kuom šiuo metu, jie yra susidomėję. Tada tikrai pataikysite į dešimtuką ir lengvai nupirksite vaikui, tai ką, jis iš tiesų nori turėti savo žaidimų kampelyje.

Kaip matote kalėdinių dovanų idėjų pasirinkimas yra išties platus. Tad tikrai net turint labai minimaliai informacijos apie vaiko amžių ar interesus galima atrasti puikų žaislą, kurio pagalba ne tik sukursite puikių prisiminimų, kupinų džiaugsmo ir šventinės nuotaikos, bet ir padėsite vaikui lavinti savo talentus, fantaziją ir atskleisti kūrybiškumo potencialą, kuris skatins nuolat domėtis, mokytis ir dalintis atradimų džiaugsmu kartu su kitais.